StoryEditor
Timofej Mikolajevič

Otkriven identiten ukrajinskog vojnika koji je pred pogubljenje ruskim agresorima dobacio ‘Slava Ukrajini‘

Piše desk  /  07.03.2023., 12:32h

Otkriven je, izgleda, identitet novog ukrajinskog heroja koji, neposredno pred pogubljenje, ruskim agresorima hladno dobacio "Slava Ukrajini", pušeći pritom svoju posljednju cigaretu.

Podsjećamo, video stravičnog pogubljenja ukrajinskog vojnika u ponedjeljak se munjevito proširio društvenim mrežama. Riječ je o ratnom zločinu koji prkosi svim pravilima Ženevske konvencije. Reagirao je, posebnim priopćenjem, i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij koji je ukrajinskom narodu obećao hvatanje ratnih zločinaca koji su hladno pogubili ukrajinskog vojnika.

Sada je otkriven i njegov identitet. Riječ je o Timofeju Šaduri Mikolajeviču koji je navodno nestao od 3. veljače. Zarobljen je u blizini Vuledara, u regiji Donjeck. Služio je u 30. odvojenoj mehaniziranoj brigadi Konstantin Ostrogski. Njegov je identitet, kažu, potvrdila njegova sestra.

O njegovim ubojicama zasad se samo nagađa. Snimku jezivog pogubljenja podijelila je, između ostalih, i notorna grupa Rusič koju predvodi notorni nacist Aleksej Milčakov, 31-godišnjak koji nosi nadimak "Srbin".

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 09:46