StoryEditor
Irdin Bajrović

Oštra reakcija iz Naše stranke na formiranje novog bloka u Mostaru: SDA-ovi sateliti žele ukrasti volju birača

Piše desk  /  01.02.2024., 09:12h

Član Glavnog odbora Naše Stranke i član Gradskog odbora Naše Stranke Mostar Irdin Bajrović komentirao je formiranje bloka između DF-a, SBiH-a, NES-a i PMP-a u Mostaru kao nevjerojatnu farsu u kojoj "SDA-ovi sateliti u Mostaru žele ukrasti volju birača".

On je poručio da ovaj blok uključuje ličnosti koje su svim građanima Mostara ukrale 30 godina života te kako sada opet, na jedan lucidan način, po tko zna koji put, iznova nastoje ukrasti volju birača, te ih opet, po tko zna koji put, isporučiti Stranci demokratske akcije u Mostaru.

- Potpisana platforma od strane ovih klasičnih i dokazanih satelita SDA, a koju javnosti bez trunke stida nastoje plasirati kao neku alternativu ”nacionalnim strankama” predstavlja uvredu za inteligenciju svakoj Mostarki i Mostarcu koji žive u ovom gradu. Građani dobro znaju da Demokratska fronta kao i Stranka za BiH, osim što djeluju kao muhe podrepuše interesima Bakira Izetbegovića, nemaju nikakav drugi politički program ni svrhu postojanja! O stranci NES u Mostaru suvišno je trošiti riječi. Njihova politička filozofija se svodi na sitne talove par opskurnih likova preko kojih se biračka volja onih koji su protiv SDA nastoji hladno isporučiti Salemu Mariću! PMP, iako je obećavala da će čvrsto ostati dosljedna pravim vrijednostima i neće upasti u zamku kleptomanima, ovim potezom je uradila upravo to i pokazala da je sve prolazno osim interesa - kazao je Bajrović.

Izrazio je nadu da će ipak da će "doći do otrježnjenja i da će zdravo tkivo unutar ove četvorke, a ono postoji, imati dovoljno razuma i napustiti lažne satelitske politike i okrenuti se istinskim snagama koje stvarno žele promjene u ovom Gradu."

- Stranke trojke se moraju oduprijeti tom lažnom narativu, podvalama SDA-ovih sluga i političkih satelita, te moraju učiniti sve da u Mostaru budu jedinstveni sa širokom zajedničkom listom, ali samo onih provjerenih snaga koje nisu trideset godina kušali iz SDA-ovog političko- financijskog kazana - naveo je Bajrović.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 01:45