StoryEditor

Osmanović: Zvizdić dobro poznaje situaciju, nema bježanja od odgovornosti

Piše D  /  27.11.2020., 11:11h

Osmanović kaže da su poslije izbora održane dvije sjednice Kolegija SDA na kojima je otvoreno razgovarano o rezultatima izbora, ali bez upiranja prsta u krivce.

-Jasno je konstatirano da su u Kantonu Sarajevo ostvareni loši rezultati. Sada je na sjednici Predsjedništva da povuče konkretne poteze - govori Osmanović.

Istaknuo je da se od Predsjedništva stranke očekuje da povuče poteze koji će popraviti i stabilizirati SDA, kako bi na općim izborima vratili poziciju koja im pripada.

Komentirajući izjavu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA, da je njegov uvjet da ostane u stranci taj da pojedinci koji nanose štetu podnesu ostavke, kazao je da je Zvizdić takve navode iznio i na sjednici Kolegija.

-Zvizdić dolazi iz KS i sigurno da dobro poznaje situaciju. Ali na Kolegiju je jasno rečeno da SDA mora odgovoriti na određene afere koje su se dogodile u kratkom periodu i da nema nikakvog bježanja od odgovornosti. Treba hladne glave i objektivno, bez bilo kakvih osobnih interesa, vidjeti gdje su napravljeni propusti - kaže Osmanović, a prenosi Avaz.

Pročitajte još:
Denis Zvizdić traži smjenu Sebije Izetbegović: Ostavke ili odlazim iz SDA
Izetbegović: Zvizdić je napravio lošu procjenu, sada će imati priliku upoznati mene

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 11:23