StoryEditor

Osmanović: Na izvanrednoj sjednici o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama

Piše D  /  20.06.2018., 02:06h

Na dnevnom redu te izvanredne sjednice trebalo bi da bude samo jedna točka i to Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. Predlagači tog zakona su klubovi poslanika SDA, SBB-a, SDP-a BiH i DF-a, te delegat Naše stranke iz Doma naroda Predrag Kojović, prenosi Fena.

- Održat ćemo danas izvanrednu sjednicu, raspraviti o tom zakonu i nadam se usvojiti ga – naglasio je Osmanović.

HDZ je, kaže, bio pozvan da sudjeluje u izradi, donošenju i predlaganju tog zakona. Navodi da su oni sve dosadašnje prijedloge odbili, uključujući čak i kompromisne prijedloge koje je nudila međunarodna zajednica.

- Njihova je stvar kako će dalje postupiti u vezi s tim zakonom - naglasio je Osmanović u vrijeme pauze koju je zatražio Šef Kluba HDZ- HNS Jozo Bagarić.

Osmanović je podsjetio da je pet političkih partija jučer predložilo zakon o izbornim jedinicama i broju mandata u FBiH, te zatražilo izvanrednu sjednicu Predstavničkog doma na kojem bi taj zakon bio razmatran. Predsjedavajući Predstavničkog doma PFBiH je, po tom zahtjevu, zakazaoiz vandrednu sjednicu za kasnije danas te na dnevni red uvrstio taj zakon.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:51