StoryEditor

Orašje: Nova tvrtka za 100 radnika u Poduzetničkoj zoni Dusine

Piše D  /  16.08.2018., 10:08h

Poduzetnička zona "Dusine" u Orašju sve je atraktivnije područje za strane ulagače i investitore. Povoljan geografski položaj i uvjete poslovanja prepoznao je vlasnik tvrtke Maxhof Ivica Turza iz Zagreba koji se dugo godina bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih aparata.

Izgradnju novog poslovnog objekta posjetio je i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić koji je rekao da ovaj projekt za općinu znači jako puno i vjeruje da će biti dobra promocija za ostale ulagače. "Očekujemo da će investitor poštovati dogovore o kvalitetnim radnim mjestima i pristojnim plaćama. Ovaj projekt poslužio nam je da provjerimo vlastite kapacitete i brzinu djelovanja, od infrastrukture, proširenja vodovodne i kanalizacijske mreže, elektro energetskog sustava, do svih dokumenata i dozvola koje su u nadležnosti općine i županije.

Ulagači su naš prioritet i prema njima se mora nastupiti maksimalno odgovorno, što je dobra poruka svim investitorima da je ovo zdrava sredina za investiranje i poslovanje, poručio je načelnik.

"Iznimno sam zadovoljan lokacijom i profesionalnošću općinske administracije s kojom sam u vrlo kratkom roku uredio sve tehničke pojedinosti. Ovakav način rada mi daje za pravo da svojim poslovnim partnerima u Kini i Singapuru mogu preporučiti da dođu ovdje i započnu ulaganje" kazao je vlasnik tvrtke Turza, te naglasio da u Orašju namjerava pokrenuti biznis i uposliti do stotinu djelatnika. Tvrtka je u Orašju zakupila skladišni prostor, a u tijeku je izgradnja poslovnog objekta u industrijskoj zoni u koju će vlasnik investirati blizu dva milijuna eura, stoji u priopćenju iz ove Općine.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:32