StoryEditor
"Kulturna ruta bećarca i gange"

Općina Tomislavgrad dobila posebno priznanje Europske mreže za kulturu i turizam

Piše fena  /  07.11.2022., 22:18h

Grad Pleternica, Općina Tomislavgrad i Kulturno informativni centar proveli su projekt "Kulturna ruta bećarca i gange" i dobili posebno priznanje za održivi kulturni turizam koje dodjeljuje Europska mreža za kulturu i turizam u kategoriji Transnacionalni tematski turistički proizvodi.

Ova posebna nagrada je dodijeljena zbog prekogranične suradnje između Europske unije i zemlje pristupnice te nematerijalne baštine, izvijestili su iz Općine Tomislavgrad. 

"Kulturna ruta bećarca i gange" je projekt prekogranične suradnje vrijedan 2,3 milijuna eura koji je provela Općina Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar s gradom Pleternicom, a financiran je iz Interreg IPA CBC programa.

U okviru tog projekta u Tomislavgradu je prije tri godine izgrađen Trg gange i hajdučke družine u vrijednosti od 615.006,92 eura s tim da od navedenog iznosa 85 posto financirano sredstvima iz fondova Europske unije, a ostatak iz sredstva općine Tomislavgrad, koja je sufinancirala ovaj projekt, u skladu s pravilima Interreg-IPA CBCProgram Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:45