StoryEditor

Općina Konjic podržala gradnju malih hidroelektrana na Neretvici

Piše D  /  27.07.2021., 08:07h

Na sastanku načelnika Ćatića i izvršnog direktora za kapitalne investicije Elektroprivrede BiH Senada Salkića ukazano je da sprečavanje i obustava izgradnje neminovno vodi do tužbe od investitora Elektroprivrede BiH za zaštitu prava i obeštećenja, što bi za općinu Konjic značilo značajno financijsko opterećenje, prenosi Fena.

Postupak bi podrazumijevao deeksproprijaciju i povrat uloženih višemilijunskih sredstava, te novca uloženog u Program prijateljskog okruženja i druge svrhe.

 Na sastanku na kojem je razgovarano o daljim aktivnostima u vezi s osiguranjem početka izgradnje dvije male hidroelektrane Srijanski most i Gorovnik ušće, izražena je suglasnost o zajedničkom djelovanju na realizaciji projekta i dogovorena izrada akcionog plana s jasno definiranim zadacima i obvezama Elektroprivrede BiH, Općine Konjic (i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji bi izvođaču radova trebalo da osigura nesmetani pristup gradilištu).

 - Stav općine Konjic je presudan za ovaj projekt koji je od interesa i za Elektroprivredu i za općinu i načelnik Ćatić je bio decidan. Iskazana je jasna podrška, opredijeljenost i suglasnost za njegovu realizaciju. Potvrdu ovakvog stava očekujemo i od Općinskog vijeća na tematskoj sjednici koja bi trebalo da bude održana u narednom periodu - naglasio je Salkić.

 Tijekom razgovora na kojem je dogovorena dinamika daljih aktivnosti, ukazano je na činjenicu da organizatori i sudionici događaja od 1. lipnja 2020. i 14. lipnja 2021.godine, kada je spriječen ulazak izvođača radova na gradilište, nemaju podršku općine Konjic, priopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:00