StoryEditor
hercegovina

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine u Međugorju

Piše desk  /  27.12.2021., 16:54h
Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine ovaj Božić provest će u Međugorju. Oni su se sa svojim svećenicima danima vozili kako bi prešli oko 2000 kilometara i došli Kraljici Mira.

Na jednoj od granica čekali su nevjerojatnih trinaest sati dok ih nisu pustili, ali ni to ih nije pokolebalo na njihovu hodočašću pa sada sretni u Međugorju obilaze molitvena mjesta i sudjeluju na molitvenom programu. 

U pratnji ovih hodočasnika je i oko 100 svećenika. Najvažniji dio hodočašća za njih je, kao i za sve hodočasnike koji dolaze u Međugorje, večernji molitveni program, kao i molitva krunice na Podbrdu, puta križa na Križevcu, a u sklopu hodočašća, uz molitvu, slušali su i katehezu međugorskog župnika fra Marinka Šakota te svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo. 

Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje - mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu. Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije. 

- Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koje su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje - kazali su za Radio Međugorje ukrajinski hodočasnici.

Dnevnik.ba

17. veljača 2024 15:12