StoryEditor

Ogromna tuga u Karlovcu: Dječak je bio s prijateljima kada ga je pregazio šleper

Piše D  /  13.10.2018., 07:10h

Pod kotačima šlepera ostao život desetgodišnjeg dječaka i njegov bicikl

Pod kotačima šlepera ostalo je bespomoćno i beživotno tijelo desetogodišnjeg dječaka i njegov bicikl, prenosi Index.hr.

Na dječaka je kamion naletio na pješačkom prijelazu. Nedaleko od mjesta na kojem je udario dječaka zaustavio se šleper zagrebačkih registracija. 

Pod njim je satima nakon nesreće još uvijek stajalo tijelo nesretnog dječaka a malo dalje njegov crno-zeleni bicikl.

Ujutro je išao u školu. Prije nego što je na njega naletio kamion, igrao se s prijateljima 

Užas je jedina riječ koja može opisati ono što se oko 16:35 dogodilo u Karlovcu. Dječak kojeg sada više nema još je jutros veselo išao u školu. Nakon škole igrao se s prijateljima. Sve dok mu život nije tragično skončao pod velikim kotačima šlepera.

Razgovarali smo sa Snježanom Žunac, ravnateljicom Osnovne škole Turanj koju je pohađao desetogodišnji učenik četvrtog razreda. Potpuno potresena, pokušala nam je ispričati što se dogodilo.

Potresena ravnateljica: Bio je s grupom prijatelja iz razreda, išli su kod jednog peći kestene

"On je bio s grupom svojih prijatelja iz razreda, neki tu žive u susjedstvu. Išli su kod jednog prijatelja peći kestene. Vraćali su se kući. I tu na cesti, tu na pješačkom prijelazu...", nije uspjela završiti rečenicu.

Rekla je kako se neposredno prije nesreće družio s dječacima iz susjedstva, svojim prijateljima. Stradao je na biciklu.

Djeca u školi prestrašena i plaču, stanje je užasno

Ravnateljica se u popodnevnim satima vratila u školu kako bi pokušala pomoći djeci, nastavnicima i roditeljima. Stanje u školi nakon vijesti o nesreći je, ispričala nam je, užasno. 

"Zaokupljena sam djecom... Tu su roditelji, djeca, nastavnici... Tražim Ministarstvo da pošalje hitnu kriznu intervenciju da nam pomognu. To je jedna loša psihološka situacija za djecu... Prestrašena su, plaču, tu su i roditelji... Mi smo mala škola, svi smo prijatelji. Svi učenici su odavde, lokalna djeca, oni se još igraju", ispričala je Indexu potresena ravnateljica.

Cestom se juri, a pješački prijelaz je iza nepreglednog zavoja

Ogorčena je državnom cestom na kojoj se, kaže, juri, i to je problem koji traje već dugo.

"Ta nesretna cesta D1. Da vam iskreno velim, ja nisam ravnatelj dugo, ali prijašnji ravnatelji su se izborili da se kod škole postavi jedan semafor. Ali ovo se dogodilo oko 400 metara prije škole. To je pješački prijelaz nakon jednog blagog zavoja, dosta nepregledan, pogotovo po noći. Očajno, četvrti razred dijete i samo tako ode. Strašno", jedva je izgovorila ravnateljica škole koju je pohađao dječak. 

Ogorčeni stanovnici najavljuju prosvjed, pale svijeće na mjestu gdje je nesretni dječak poginuo

Potreseni i ogorčeni stanovnici karlovačkog prigradskog naselja Turanj, kako javlja KAportal, najavili su prosvjed za nedjelju u 17 sati na kojem će zaustaviti promet. 

Prosvjed su najavili jer, kako kažu, već godinama od nadležnih traže rješavanje prometnih problema na tom dijelu državne ceste i postavljanje nadzornih kamera. Upozoravaju da mnogi prolaze kroz crveno na semaforu, ne poštuju ograničenje brzine koje je ionako preveliko, da je pješački prijelaz u zavoju.

Građani su se sinoć spontano počeli okupljati i paliti lampione kod pješačkog prijelaza gdje je dječak poginuo. 

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 12:35