StoryEditor
sarajevo

Debevec, Mehmedagić i Vidović predani u nadležnost Tužiteljstva BiH

Piše fena  /  19.12.2023., 19:05h

Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec i nekadašnji direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić danas popodne su dovedeni u prostorije Tužiteljstva BiH, javlja N1.

Debevec i Mehmedagić su uhapšeni u ponedjeljak popodne u akciji SIPA-e. Tijekom njihovog saslušanja privedena je i poznata bh. odvjetnica Vasvija Vidović, koja je prostorije SIPA-e pokušala napustiti s telefonom jednog od osumnjičenih, te će se teretiti za ometanje istrage.

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić potvrdio je danas na tiskovnoj konferenciji kako su Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH, i Osman Mehmedagić, bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH) osumnjičeni za zloupotrebu položaja na način što su nezakonito prisluškivali suca Suda BiH i zaposlenike Tužiteljstva BiH.

Kajganić je, također, potvrdio informaciju o tome da je odvjetnica Vasvija Vidović lišena slobode, te da je to učinjeno iz razloga što postoji osnova sumnje da je počinila kazneno djelo - sprečavanje dokazivanja.

Na upit u vezi s razlozima zadržavanja odvjetnice Vidović, Kajganić je potvrdio kako je ona (Vidović) pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog. 

 

Odvjetnica Vasvija Vidović predana u nadležnost Tužiteljstva BiH

Odvjetnica Vasvija Vidović, koja je uhićena u ponedjeljak u prostorijama SIPA-e, predana je danas kasno poslijepodne u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Prema informacijama Avaza, Vidović bi večeras trebala biti ispitana od postupajuće tužiteljice.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je odvjetnica Vasvija Vidović sinoć uhićena zbog sprečavanja dokazivanja.

Na upit u vezi s razlozima zadržavanja odvjetnice Vidović, Kajganić je potvrdio kako je ona pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:40