StoryEditor

Održan sastanak na temu graničnih prijelaza Gabela Polje i Doljani

Piše D  /  29.07.2021., 17:10h

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula danas je s načelnikom općine Čapljina Smiljanom Vidićem obišao granične prijelaze Doljani i Gabela Polje.

Direktor UIO upoznat je sa problemima sa kojima se susreće općina te stanovnici tog kraja Bosne i Hercegovine, a vezano uz kategorizaciju graničnih prijelaza.

-Općina Čapljina i njen načelnik od svih institucija u BiH inzistiraju da se granični prijelaz Gabela Polje iz pograničnog graničnog prijelaza preimenuje u granični prijelaz za međunarodni putnički promet, jer bi to stanovnicima tog kraja i privredi omogućilo puno bolje uvjete, saopćeno je iz UIO, prenosi Fena.

Što se tiče graničnog prijelaza Doljani, koji je posebice u vrijeme ljetne sezone ekstremno opterećen gužvama, govoreno je o iznalaženju mogućnosti da se ovaj prijelaz sa bh. strane rekonstruira i izgradi u novom kapacitetu, kako bi protok putnika bio puno bolji.

S obzirom da je Hrvatska ušla u Europsku uniju i da će u dogledno vrijeme biti članica „Schengen-a“, vrijeme je da i BiH izgradi svoj prijelaz koji će imati sve ono što je potrebno da jedan suvremeni granični prijelaz ima, navodi se u priopćenju UIO BiH.

Miro Džakula istakao je da će Uprava učiniti sve da se definirani problemi pokušaju riješiti u skorijoj budućnosti.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:20