StoryEditor
hibridni rat

Odgovor iz Rusije na CIA-in video: “Nakon što je propao blitzkrieg putem sankcija..."

Piše desk  /  23.01.2024., 16:46h

Američka Središnja obavještajna agencija (CIA) objavila je video kojim pokušava vrbovati špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji, a sada je stigla i reakcija iz Rusije.

Ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov poručio je da je ovaj pokušaj CIA-e “provokacija i dio hibridnog rata protiv Ruske Federacije”, prenosi TASS.

Dodao je i da ovo “nije prva drska provokacija američkih obavještajnih službi“. Naveo je da se na YouTubeu zahvaljujući prikrivenom oglašavanju prikazuju videozapisi regrutiranja u ime FBI-a, prenosi N1.

“Navedeni su telefoni na koje možete nazvati i postati izdajica. Počelo je u prošlosti. Ovo je koordinirana kampanja u sklopu hibridnog rata pokrenutog protiv Ruske Federacije“, rekao je diplomat.

“Nakon što je propao njihov blitzkrieg putem sankcija i nakon što su shvatili da nam ne mogu nanijeti vojni poraz, pokušavaju unijeti pomutnju u rusko društvo. Žele da nam sve okrenu naglavačke i da više ne vjerujemo u sebe. Onda bi uzeli Rusiju golim rukama”, dodao je Antonov.

Antonov je istaknuo kako je siguran da je “ruski narod dobro naučio lekcije iz povijesti i da neće dopustiti pokušaje cijepanja njihovog jedinstva”. Istaknuo je da građani i političke snage u Rusiji podržavaju rat.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:10