StoryEditor

Odgođen dolazak ruskog medicinskog tima u Mostar

Piše D  /  01.05.2020., 02:05h

Odgođen je do daljnjeg dolazak medicinskog tima iz Rusije koji je trebao dezinficirati prostorije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, rekla je Srni glasnogovornica ove zdravstvene ustanove Adrijana Pandža.

"Dolazak je odgođen do daljnjeg zbog proceduralnih problema. Mi smo na osnovi pozitivnih iskustava Sveučilišnog kliničkog centra Banjaluka, gdje je ruski medicinski tim uradio dezinfekciju prije desetak dana, zatražili da isto bude učinjeno i u Mostaru", navela je Pandža.

Dodala je da je zahtjev upućen posredstvom ureda predsjedavatelja Doma naroda parlamenta BiH Dragana Čovića.

Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH Ministarstvu vanjskih poslova u Vijeću ministara obratilo se notom kojom se traži dozvola ulaska na teritoriju BiH za "24 člana medicinskog tima i pet specijaliziranih vojnih BAH vozila za dekontaminaciju i dezinfekciju".

Prema dokumentu koji je ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković uputila ministru obrane Sifetu Podžiću, ulazak ruskog tima zahtijevao je Čović, kako bi bila pružena pomoć Mostaru.

Turković je zahtjev Veleposlanstva Rusije u BiH proslijedila Podžiću, koji je naveo da Ministarstvo obrane nije nadležno da daje dozvolu za ulazak oružanih snaga druge države na teritorij BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:03