StoryEditor

ODAZIV NA ERDOGANOV POZIV: Bošnjački alumni turskih sveučilišta simbolično kupili lire

Piše D  /  16.08.2018., 09:08h

U Sarajevu su danas brojni članovi TUMED-a kupili tursku valutu u vrijednosti od 3.870 lira, simbolizirajući tako međunarodni bh. kod "387". Poručili su kako će uvijek biti uz Tursku, zemlju u kojoj su završili fakultet.

Predsjednik TUMED-a Adis Alagić za AA je istakao kako izbliza prate posljednja dešavanja vezana za Tursku.

-U Turskoj ekonomiji u posljednje vrijeme je došlo do određenih problema. Turska će prevazići sve te probleme, u to duboko vjerujemo - kazao je Alagić.

Naglasio je također kako Turska ima vrlo snažan ekonomski sustav, te da niko nije u stanje nanijeti štetu takvom sustavu.

-Mi kao asocijacija smo simboličnom cifrom kupili tursku liru. Istina je da se ne radi o nekoj značajnoj cifri, ali smo željeli simbolizirati nacionalni kod 387 i na taj način iskazati našu podršku Turskoj - naglasio je Alagić.

Naglasio je kako su bh. studenti u Turskoj uvijek nailazili na krajnje gostoprimstvo. TUMED nije jedini koji je iskazao podršku Turskoj kupujući liru, kazao je Alagić, te dodao kako je ovih dana teško naći liru u BiH.

-Naši građani su uz Tursku - navodi Alagić.

Među turskim alumnistima danas je bio i Nedžad Avdić, nekadašnji student na Sveučilištu Selcuk u Konyi.

-Smatram da trebamo pružiti podršku Turskoj. Ovim putem pozivam sve turske alumniste, kao i građane BiH, da podrže Tursku. To se može uraditi razmjenom novca, ljetovanjem u Turskoj, ali i kupovinom turskih proizvoda - poručio je Avdić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:05