StoryEditor

Očekuje se serija likvidacija u BiH i regiji zbog zapljene 800 kilograma kokaina

Piše D  /  04.09.2019., 10:09h

Sličan scenarij odigrao se i nakon zapljene 300 kilograma kokaina u Španjolskoj 2014. godine, kada se moćni crnogorski “kotorski klan” podjelio na ,škaljarski” i ,,kavački” te je usljedila serija likvidacija koja i danas drma Balkan.

Prema njegovim rečima, pošiljku od 800 kilograma mogao je naručiti isključivo moćan igrač u srpskom podzemlju, jer je samo organizacija transporta koštala najmanje dva milijuna dolara u gotovini. Vrijednost pošiljke, kada dospije na ulice, je 50 milijuna dolara.

Nicović objašnjava kako većina šverca kokaina za europsko tržište ide rutom iz Južne Amerike preko luka u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

-Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači. Crnogorci su pomorci, a Srbi odrađuju logistiku i pranje para. Tako to funkcionira – pojašnjava Nicović.

Nicović je naglasio kako ne treba zaboraviti ni BiH, jer su već odavno ljudi iz naše zemlje u moćne narkokartele u Srednjoj i Južnoj Americi, prije svega Meksiku. Zanimljivo je kako su na neke pakete droge mafijaši lijepili fotografije Gavrila Principa!

-Među kriminalcima nema mržnje i vrlo dobro su povezani. Slijedi serija likvidacija, jer mafija traži tko je kriv što je pala pošiljka. Kako u Srbiji, probleme možete očekivati i u BiH, Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj – poručuje Nicović.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:26