StoryEditor

Objavljen identitet ruskog vojnika koji je poginuo na brodu Moskvi

Piše desk  /  17.04.2022., 20:32h
Novinari ukrajinske službe Radio Sloboda navode da su saznali identitet jednog vojnika koji je poginuo tijekom potonuća ruskog ratnog broda Moskva. Ruske vlasti nisu za sada objavile da je tijekom incidenta bilo stradalih.

Naime, supruga kapetana Ivana Vakruševa (41) je na ruskoj društvenoj mreži Odnoklassniki objavila vijest o njegovoj smrti, piše BBC.

"Naš heroj!!! Umro je vršeći svoju dužnost. Borio se za brod do posljednjeg daha. Sada smo u suzama. U našim ćeš srcima zauvijek ostati heroj", napisala je, prenosi Index.hr.

Dobila obavijest 14. travnja

Varvara Vakruševa je kazala novinarima da je njezin suprug poginuo tijekom potonuća. Dobila je obavijest o njegovoj smrti 14. travnja, dodajući da je njegovo tijelo pronađeno, ali da još nisu utvrđene okolnosti njegove smrti.

Rekla je da je nestalo još 27 članova posade, ali da za to nema službene potvrde.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je jučer videosnimku parade u Sevastopolju na kojoj su, kako je reklo, bili mornari s potopljenog broda. Dočekao ih je vrhovni zapovjednik mornarice, admiral Nikolaj Jevmenov.

Ministarstvo je u četvrtak navečer objavilo da je brod Moskva potonuo tijekom oluje, nakon što je u njemu eksplodiralo streljivo. Ukrajina pak tvrdi da je potopila brod s dva projektila Neptun.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:41