StoryEditor

Obitelj Šabana Šaulića okrivljuje menadžera, smatraju ga odgovornim za tragediju

Piše D  /  23.02.2019., 09:02h

Obitelj Šabana Šaulića, koji je poginuo u prometnoj nezgodi prije sedam dana u blizini njemačkog grada Bielefelda, ogorčena je i ljuta na menadžera Sabita Derviševića što nije poslao vozača i automobil po pjevača da ga odveze do aerodroma kobnog jutra kada se nezgoda dogodila, piše Kurir.  

Da je to učinio, kralja narodne muzike na aerodrom ne bi odvezao klavijaturist Mirsad Kerić, koji je tragično nastradao. Dervišević je po usmenom dogovoru trebao osigurati prijevoz Šauliću i nije bilo ni najmanje sumnje da će on to ispuniti. Međutim, to se nije dogodilo, pa je Kerić, koji inače živi u Offenbachu, sjeo za volan svog Seata kako Šaban ne bi zakasnio na let za Beograd.

- Sabit je, kao i mnogo puta do tada, organizirao Šabanov nastup u Njemačkoj i on je bio u obvezi da osigura avionske karte, smještaj u hotelu, automobil i vozača koji će ga odvesti od aerodroma do hotela i na mjesto gdje nastupa. Do sada je uvijek tako bilo. Kad god je tamo pjevao, na aerodromu ga je čekao neki veliki automobil koji mu je bio na raspolaganju dok boravi u Njemačkoj. Međutim, 17. veljače ujutro vozač i automobil jednostavno se nisu pojavili ispred hotela u kojem je Šaban odsjeo, pa je on morao probuditi Mirsada Kerića i zamoliti da ga on odveze na aerodrom da ne zakasni na let. Zbog toga je Šaban bio jako ljut, o čemu je u prvoj ispovijesti svjedočio i njegov kum Boban Stojadinović, koji je bio s njima dvojicom u hotelu, a potom i u automobilu kada se dogodila nezgoda- kaže sugovornik Kurira blizak obitelji poginulog pjevača.

Od trenutka kada se dogodila nesreća, Sabit se više nije javio Šaulićima, s kojima je bio blizak jako dugo. Nije im izjavio čak ni sućut povodom tragičnog događaja.

- On se uopće nije oglašavao. To je iznenađujuće jer je desetljećima surađivao sa Gocom, a Šabana je uvijek nazivao prijateljem. Nije poslao čak ni poruku da izjavi sućut. Ipak, došao je na Šabanovu sahranu, ali nisam vidio da je prišao obitelji. Vjerojatno je čuo da su ogorčeni na njega jer nije ispoštovao dogovor - zaključio je sagovornik Kurira, dok je obitelj Šaulić bila nedostupna za komentar.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:24