StoryEditor
žestoka prepirka

Novinarka BN Televizije se svađala s Dodikom: Ovo je zadnji put!

Piše Desk  /  01.10.2021., 11:45h
Novinarka BN Televizije reagirala je na Dodikovo 20-minutno izlaganje u kojem se obrušio na tu medijsku kuću.

Press konferenciju Milorada Dodika koja je u četvrtak navečer održana u Istočnom Sarajevu, na kojoj je član Predsjedništva BiH govorio o sastancima sa Ursulom von der Leyen i Gabrielom Escobarom, obilježila je žestoka svađa novinarke i lidera SNSD-a.

Nakon što je Dodik završio dio obraćanja u kojem se dotaknuo razgovora sa Von der Leyen i Escobarom, okrenuo se aktualnoj aferi Kiseonik koja ovih dana potresa Republiku Srpsku, javlja Oslobođenje.

Dodik se tom prilikom nekoliko puta obrušio na BN televiziju, za koju je rekao kako je kreirala ovu aferu u suradnji sa političkom opozicijom entiteta, sve sa ciljem narušavanja atmosfere u Republici Srpskoj.

Na takve Dodikove izjave oštro je reagirala novinarka BN-a, Slađana Jašarević, koja je Dodika upozorila da se tako ne obraća njoj i njenim kolegama.

- U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako, rekla je Jašarević.

Nakon njenog izlaganja Dodik je zatražio da se novinarki BN-a isključi mikrofon, ali mikrofon nije isključen te je javnost mogla čuti žestoke riječi upućene međusobno.

Jašarević je Dodika nazvala ratnim profiterom i švercerom.

- Ja sam član obitelji poginulog borca, a vi ste u ratu švercali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi 'gulite' ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, je li vas sram? - upitala je ona.

Na takve njene konstatacije, Dodik je uzvratio kako "ovi sa BN-a nisu normalni".

- Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruirani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u, odgovorio je Dodik, piše Oslobođenje.

Raspravu Milorada Dodika i Slađane Jašarević možete pogledati od početka 26 minute i 30 sekunde videozapisa koji se nalazi ispod.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 15:22