StoryEditor

Novi prosvjedi zbog migranata u Velikoj Kladuši

Piše D  /  15.08.2020., 10:08h

Okupljanje Krajišnika počelo je u 19:00 sati u naselju Polje, u blizini kampa Miral, odakle su poručili da žele što skorije rješavanje migrantske krize.

Mještani su s današnjeg skupa, osim toga, poručili da se protive otvaranju novog migrantskog centra u Unsko-sanskoj županiji.

Iz snimke krajiškog freelancera Admira Veladžića uočljivo je da se pozivu na prosvjed, koji je organizirala lokalna zajednica, odazvalo više stotina ljudi, piše klix.ba.

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije je odobrilo skup, ali uz obvezno pridržavanje svih epidemioloških mjera i propisa.

Okupljeni su se tijekom prosvjeda pridržavali epidemioloških mjera, uz napomenu da je migrantska kriza u Unsko-sanskoj županiji prevršila svaku mjeru.

Nezavisni blok Velika Kladuša priopćio je da u potpunosti podržava zahtjeve građana koji na prosvjedima traže prava na slobodan i siguran grad.

"Institucije države BiH koje su najodgovornije za ovu situaciju moraju konačno preuzeti odgovornost za ovo stanje i riješiti problem", stoji u priopćenju.

U Nezavisnom bloku smatraju da se teret migrantske krize mora rasporediti na prostor cijele BiH, a ne da se u Krajini pravi baza za migrante.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 20:39