StoryEditor
premijer fbih

Novalić o Koridoru Vc u Hercegovini: Ugovaramo izgradnju novih 30 kilometara

Piše fena  /  19.05.2022., 16:45h

Federalni premijer Fadil Novalić danas je govoreći o izgradnji Koridora Vc u Hercegovini naveo da su parametri zadovoljavajući, da je izgrađeno 38 kilometara, da je 30 u izgradnji i da ugovaraju novih 30 kilometara tijekom svibnja i lipnja.

- Sve ide sporo zato što nije bilo dokumentacije, ali zadnje četiri godine intenzivno radimo na tome - izjavio je Novalić u Stocu.

Naglasio je da je u ovim poslovima najvažnije osigurati izvore financiranja dodajući da su sredstva osigurana za 76,8 kilometara.

- Ostaje samo dionica od Bradine do Ovčara, za 11 kilometara za koje nisu osigurani izvori,  a za sve drugo jesu. Time bi bilo završeno pitanje Koridora Vc, ali hoće li se graditi pet ili šest godina, ja mislim da je manje važno - dodao je Novalić.

Tunel Prenj je, prema njegovim riječima, otvoren za glavni projekt, a radi se o najsloženijoj građevini na cijeloj dionici autoceste od Konjica do Mostara. Ove godine bi se možda, kako je dodao, radili sjeverni i južni portal od Mostara i od Konjica.

Izgradnja dionica autoputa, kako je dodao, već je sada poskupjela, odnosno obračunska cijena svih dionica koje su preostale povećana za više od milijardu i 100 milijuna eura.

- Mi smo čvrsto odlučili da sagradimo Koridor Vc jer nam je on potreban - dodao je Novalić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:39