StoryEditor
bivši premijer fbih

Novalić o aferi ‘Respiratori‘: "Taj slučaj je kreiran i jednom ćemo to sve otkriti jednom kada ovi akteri siđu sa scene"

Piše desk  /  18.12.2023., 12:01h

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) govorio je na BHRT-u o aferi "Respiratori" za koju predstoji izricanje drugostupanjske presude.

Novalić je u predmetu "Respiratori" nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora. Ponovio je da je riječ o političkom procesu te objasnio zašto nije došao na izricanje prvostupanjske presude.

"Taj slučaj je kreiran i jednom ćemo to sve otkriti jednom kada ovi akteri siđu sa scene, a to su ovi koji su sada na vlasti. Nisam došao (na izricanje presude) zato što to nije zakonska obveza, dođem samo na ono što je zakonska obaveza. Nije mi ugodno doći i stresno je to. Nikada u životu nisam bio na sudu, ni za što, kamoli za ovako krupnu stvar", naveo je.

Kako je kazao, morao bi biti oslobođen te da respiratori nisu kupljeni preko njega, već ih je kupio onaj tko je zakonski bio zadužen da ih kupi, a to je Civilna zaštita.

"Nisam mogao spriječiti da meni dođe neka poruka, došlo ih je stotine. Sve sam ih proslijedio Zavodu za javno zdravstvo. Tu je prekinuta moja uloga. Civilna zaštita je kupila respiratore", zaključio je Novalić.

Istaknuo je da sebe vidi kao entitetskim parlamentarcem koji radi na zaštiti marginaliziranih grupa u društvu.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 11:10