StoryEditor
Šefica Kluba poslanika SNSD-a

Novaković Bursać: Izetbegović glasovima bošnjačke dijaspore želi utjecati na izbor srpskog člana Predsjedništva

Piše desk  /  30.03.2022., 10:57h
Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da je lider SDA Bakir Izetbegović demaskirao i potpuno izložio javnosti sve što političko Sarajevo godinama radi, a to je namjera remodelacije BiH po njihovoj volji.

Komentirajući izjavu Izetbegovića u Beču o potrebi da se bošnjačka dijaspora ujedini i masovno glasa na izborima u BiH, Novaković Bursać je istakla da Izetbegović želi da animira glasače iz dijaspore i tako utječe na izborni rezultat, ciljano u Republici Srpskoj.

- Moram napomenuti da time mogu utjecati na izbor srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i sastav Narodne skupštine Republike Srpske - rekla je ona u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kako je rekla, poticaj za ovakve pozive i izjave je nelegalno izabrana Centralna izborna komisija, te pravosuđe na nivou BiH koje se, kako je navela, svelo na ispunjavanje želja.

Novaković Bursać je naglasila da je izborni inženjering doveo do tog da Željko Komšić glasovima Bošnjaka bude izabran kao predstavnik hrvatskog naroda.

Ona je rekla i da je političko Sarajevo glavni krivac za krizu u BiH.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 12:59