StoryEditor

Novak Đoković zbog ozljede lakta propušta ostatak sezone

Piše D  /  30.07.2021., 03:58h

Kao što je ranije izjavio liječnik Zdenko Milinković koji ga je pregledao, Đoković će zbog ozljede lakta morati mirovati do kraja ove godine, prenosi Drukčiji Radio.

Dvanaestostruki osvajač Grand Slam titula je izjavio kako ima problema sa ozljede lakta već godinu i po, ali da je igrao usprkos bolovima.

No, s obzirom i da su rezultati bili ispod njegovog nivoa, srbijanski tenisač je odlučio odmoriti do početka 2018. godine.

Proći će nekoliko mjeseci bez reketa, a onda se nadam da ću moći normalno trenirati. Wimbledon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao. Konzultirao sam se sa mnogim specijalistima i svi smo se usuglasili da mi je potreban odmor, rekao je Đoković, koji je dodao da će vrijeme bez teniskog reketa iskoristiti da provodi više vremena sa svojom obitelji jer za oko mjesec dana očekuje drugo dijete.

Posljednji meč koji je Đoković odigrao ove godine je četvrtfinalni duel Wimbledona protiv Tomaša Berdycha kojem je predao meč, a od ponedjeljka će biti peti na ATP listi, prvi put poslije deset godina.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:09