StoryEditor

Nova akvizicija najbogatijeg neumskog hotelijera: Kupuje dva hotela u Hrvatskoj

Piše D  /  09.01.2021., 01:01h

Akvizicija hotela Pula i zagrebačkog Holidaya pred zaključenjem je, i nakon što se riješi upis, kreće proces ulaganja u oba hotela, kako bi im se podigla kvaliteta i konkurentnost na tržištu.

Kako je poznato, iseljenička obitelj Kristić živi na potezu Kalifornija-Dubrovnik, a u SAD-u se već desetljećima bave građevinom.

Na turističko tržište na Jadranu prvi put ušli su 2013. godine u Neumu, gdje je njihova zagrebačka tvrtka B.M.V. Inženjering kupila Grand hotel Neum od Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije. U taj hotel su u prve dvije godine uložili gotovo 20 milijuna eura.

U pandemijskoj sezoni ne samo da su zadržali svih stotinjak radnika hotela, već su angažirali i 35 sezonaca koji su u hotelu radili i u 2019. i imali su obećanje poslodavca da se vraćaju u 2020. godini.

Može napraviti dobar proizvod

Imali smo protekle sezone dva jako dobra mjeseca po prometu u Neumu i zadovoljni smo kako je prošlo s obzirom na sve okolnosti, tako da smo sretni što smo mogli zadržati sve radnike”, ističe Kristić čiji će se turistički biznis sada razvijati na tri međusobno prilično udaljene destinacije.

Namjera je Hotel Pula, koji radi čitave godine, podići na 4, možda i 5 zvjezdica. Tu ima puno potencijala, ali i jako puno posla jer je objekt u derutnom stanju. Zagrebački Holiday također je na dobroj poziciji, na ulazu u grad, i u prošlosti je imao dobar promet, vjerujem da možemo napraviti dobar proizvod”, kaže Kristić, piše Slobodna-Dalmacija.hr.

Zagrebački Holiday na Jankomiru izgrađen je još uoči Univerzijade održane u Zagrebu 1987. godine i zamišljen je kao kongresni hotel s pet dvorana za sastanke, a neko vrijeme bio je popularan za razne evente, poput vjenčanja. Hotel Pula ima 180 soba i osam apartmana, i nalazi se u blizini mora na pulskom Lungo mare.

Hotele koji su poslovali pod tvrtkama Sunčana staza je Erste banka preuzela nakon predstečajne nagodbe odnosno stečaja, a bivši vlasnik Mile Rudan, također iseljenik iz Kanade gdje se bavi hotelijerstvom, svojedobno je optuživao svoje suradnike da su mu radili iza leđa i navukli mu na vrat policijsku istragu, zbog čega ih je i sudski gonio.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:17