StoryEditor
tko je izdao?

Nikšić u emisiji na mobitelu pokazao dokaze: "Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla"

Piše desk  /  02.12.2022., 20:21h

Tko su budući ministri? Ima li Osmorka ima dovoljan broj izaslanika kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije? Hoće li SNSD pristati na principe djelovanja potpisane s HDZ-om? Tko će biti predsjednik Vlade Kantona Sarajevo, a tko premijer Federacije?

Ovo su samo neka od pitanja na koje je odgovor dao gost večerašnjeg izdanja emisije Polis na TVSA bio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Nakon što je SNSD danas dobio četvrtog izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanik u NSRS-u, Nebojša Vukanović, uputio je određene optužbe Nikšiću, a i SDP-u kao stranci. Osvrćući se na taj događaj, Nikšić je rekao sljedeće:

"Da budem potpuno jasan, mi nismo draga srca glasali za opoziciju u RS, i pokazalo se da je ona nejedinstvena, pokazalo se da se oni ne mogu međusobno dogovoriti. Nije normalno da od dvije liste opozicije, jedna dobije 16 glasova, a druga 11 i da jedan bude nevažeći. Kad saberete to, to je ravno 28 glasova, s dva glasa SDP-a i jednim glasom SDA. Pošto sam znao s kim imamo posla, mi smo se osigurali i imamo dokaze za koga su glasali zastupnici SDP-a. Nikad na televiziju ne nosim mobitel, ali evo sada pogledajte dokaz.

Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla. Bilo bi dobro da sada postavimo pitanje svima onima zabrinutima u Sarajevu, koji su ovih dana prozivali, vrijeđali zastupnike SDP-a, Vojina Mijatovića, pa i mene. Mi smo pozivali opoziciju, znajući za ovo, da oni glasaju za naše kandidate. Mi smo opet na sebe preuzeli i donijeli odluku, pogazili neke principe", rekao je Nikšić.

Nikšić je dao svoj komentar i na dešavanja kojima je bila popraćena konstituirajuća sjednica Parlamenta Federacije, gdje je dosadašnji predsjedatelj, Mirsad Zaimović, napustio sjednicu, a osim njega, to je učinilo i nekako zastupnika SDA.

"Već viđeno. Naravno, ja razumijem da se oni teško mire s nepoznatom situacijom. Njima je nepoznato da idu u opoziciju, a prirodno je da se čovjek plaši nepoznatog. Mi smo bili i opozicija i vlast, tako da mogu reći da se ne trebaju ničega plašiti. Komotnije je biti opozicija, nego vlast. Istina je da ostajete bez određenog broja kadrova.

Ja razumijem da će i iz opozicije, SDA nastojati blokirati rad vlasti, ali se isto tako potajno nadam, zbog toga što stalno pričaju o interesu države, da će sve one projekte od interese za državu, zaista podržavati", rekao je Nikšić.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 08:23