StoryEditor
Ipak se kreće

Nikšić nakon sastanka s Borrellom: Dobili smo nacrt reforme Izbornog zakona

Piše Desk  /  16.03.2022., 13:26h
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka sa šefom europske diplomacije Josepom Borrellom rekao je da su europarlamentarci vidjeli tko sve čini vlast u BiH.

"Mi smo jedina država na svijetu gdje jedan državnik, skupa s Lukašenkom, podržava Putina. On smatra da je tamo vojni sukob a ne agresija. To se sve reflektira na odnose u BIH", rekao je Nikšić misleći na Milorada Dodika.

Lider SDP-a smatra da je ključ sve političke partije da se osiguraju fer i pošteni izbori, da se stvore pretpostavke da bude do birača, a ne do brojača.

"Ako uspijemo doći do rješenja koja su u skladu s europskim standardima, mi ćemo podržavati. Očekujem podršku da BiH dobije kandidatski status, a onda smo spremni da tko god predloži izborni zakon, iz bilo koje europske zemlje u BiH, da ga ovdje i primjenimo", dodao je.

Nikšić je kazao da su stranke, među kojima je i SDP, jutros dobili radnu verziju izmjena Izbornog zakona BiH.

"To je draft za koji iz Europske komisije tvrde da je navodno usuglašeno. Ogroman je materijal, od jutros to čitamo. Ima i nekih tehničkih izmjena koje su navodno dogovorili u Neumu", rekao je.

U zgradi Delegacije Europske unije danas je održan sastanak opozicionara iz oba entiteta u Bosni i Hercegovini s visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom, a tema je bila Izborni zakon, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:59