StoryEditor
diplomatska akademija u beču

Nikšić o "najvećem dobitku": I kad ne mislimo isto i kad se ne slažemo mi razgovaramo

Piše fena  /  14.03.2024., 18:33h

Predsjednik SDP-a i federalni premijer Nermin Nikšić danas je, nakon Diplomatske akademije u Beču, objavio da je skupa sa liderima HDZ-a i SNSD-a Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom, "pred našim ljudima" i predstavnicima diplomatskog kora razgovarano o najvažnijoj stvari za Bosnu i Hercegovinu - našem EU putu.

- Nisu svi koji su predano radili na tom putu dobivanja pregovora i članstva u EU bili danas s nama, ali želim reći da bez čvrstog opredjeljenja svih nas ovaj proces ne bi bilo moguće dovesti na prag otvaranja pregovora. I danas je bilo različitih stavova, naravno da svaki od nas ima svoje viđenje, ali ostajemo opredijeljeni, a to je možda najveći dobitak u ovom periodu koji je iza nas, da i kad ne mislimo isto i kad se ne slažemo mi razgovaramo. Zajedno tražimo načina kako da se primaknemo u stavovima i kako da riješimo otvorena pitanja, a da to ne budu nikakva otvorena neprijateljstva svađe i podjele - objavio je na Facebooku Nikšić.

Dodao je da kada bi podjele, sukobi i svađe bili pozitivni mi bismo u tome bili prvaci svijeta i vjerojatno vodeća zemlja Europske unije, te da se iskreno nada da će polako sazrijevati i u BiH svijest da razgovor i kompromis nije nikakva slabost, nego upravo suprotno.

- Dogovor je želja da provedemo ono što smo obećali da ćemo učiniti sve da nam bude svima bolje - istakao je Nikšić.

Istakao je da preporuka za otvaranje pregovora jeste uspjeh, "ali tek nas čeka rad na ispunjavanju obveza i otvaranju poglavlja, ali je ohrabrenje to što su u EU prepoznati napori koje smo uložili".

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 02:05