StoryEditor

Nigerijka u Hrvatskoj otvara afrički restoran, gladnima će poklanjati hranu

Piše D  /  06.04.2019., 05:04h

Riječ je o malo drugačijem restoranu, afričkom bistrou koji je dosad radio na adresi Ilica 69. Otvorila ga je 37-godišnja Nigerijka Okoli Kikelomo, koja je u Hrvatsku došla prije šest godina. Najprije je osnovala humanitarnu udrugu Afrika u mom srcu, a potom otvorila i restoran, jer kako govori Indexu, kuha cijelog života.

"Preselila sam restoran na novu adresu jer je ovo veći prostor na dobroj lokaciji i ima veliki vrt u kojem se djeca mogu igrati", pojašnjava.

Za današnje otvorenje pripremila je i jelovnik.

"Za danas sam pripremila juhu Egusi i pire od jama te nekoliko deserata. Uglavnom je riječ o afričkoj hrani koju želim predstaviti gostima. Kuham od jučer", rekla je uz smijeh.

Ono po čemu je njen restoran poseban jest to što na jelovniku ne pišu cijene. Onima koji su gladni i ne mogu si priuštiti obrok, Okoli će ga darovati.

"Moj restoran namijenjen je ljudima koji vole dobru hranu. Ni ja nisam uvijek imala, a sad imam svoj restoran i mogu pomoći", govori .

Kako je na kraju rekla, u Hrvatskoj je našla ljubav i udala se, a Hrvati joj se jako sviđaju.

"Ljudi su odlični i jako vole isprobavati novu hranu", rekla je, ne skrivajući zadovoljstvo što je njen restoran izazvao veliki interes.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:57