StoryEditor

Ni Messi, ni Ronaldo: Kolumbijski tenk rasturio prosinac

Piše D  /  29.12.2018., 06:12h

Zabio je u svim ligaškim utakmicama za Atalantu u prosincu, riječ je o devet golova šest nastupa. U Ligama petica nitko nema takav učinak, prenosi Index.hr

 

 

Zabio je i danas u uvjerljivoj pobjedi Atalante kod Sassuola 6:2, a prije njih, zabijao je Napoliju, Udineseu, Laziju, Genoi i Juventusu, s tim da je Udineseu zabio tri komada, a Juventusu dva.

Ukupno ove sezone Zapata ima 12 golova u svim natjecanjima, deset u prvenstvu i predvodi statistički najbolji napad Serie A - osmoplasirana Atalanta zabila je najviše golova u Calciju, 39.

Senzacionalna forma učinila je tako Zapatu "vrućom robom", a pored spomenutog učinka, ističe se njegov način igre.

Nije to onaj klasični centarfor koji samo čeka šansu - on si u svega nekoliko dodira sam iskreira priliku iz koje bude ubojit. Kao kad je u pretprošlom kolu doslovno otresao od sebe Juventusovog Leonarda Bonuccija i potom precizno zakucao loptu u mrežu talijanskog prvaka.

Zapata je spoj sjajnih fizičkih predispozicija i realizatorskih sposobnosti što ga u ovom trenutku čini jednim od najboljih europskih napadača.

"Činilo se da on uvijek ima sve osim pravo učinka. Nemoguće mu je uzeti loptu, on je poput tenka kad krene naprijed. ada redovno zabija. Budite spremni na veliki transfer, on je kao skrojen za Premiership", napisao je ESPN-ov analitičar Matteo Bonetti.

"Zapata je strašno podcijenjen napadač. U njemu ima svega pomalo. Jak je kao stijena, sjajan u skok igri, igra s obje noge jednako dobro... Definitivno ima kvalitete za barem biti pričuva u nekom velikom svjetskom klubu. Pa danas je uništio Bonuccija", napisao je Garganese nakon remija Atalante i Juventusa (2:2) ove srijede.

Ovaj 27-godišnji napadač stigao je u talijanski nogomet 2013. iz Estudiantesa u Napoli, no na jugu Italije nije se najbolje snašao jer uvijek bio u sjeni napadača poput Edinsona Cavanija i Gonzala Higuaina.

Morao se dokazivati na posudbama u Udineseu i Sampdoriji iz koje je ovoga ljeta stigao u Atalantu na posudbu kao veliko pojačanje.

Zanimljivo, 2013. je trebao iz Estudiantesa prijeći u West Ham ali nije dobio radnu dozvolu. Londonski klub pokušavao je dokazati kako je riječ o posebno talentiranom igraču koji bi dobro došao engleskom nogometu, međutim, priča nije prošla.

Danas Zapata, kao ponajbolji napadač Serie A u kojoj je u 150 nastupa zabio 50 golova te kao kolumbijski reprezentativac, u ruci drži kartu za Premiership. U samo mjesec dana konkretnog nogometa uspio je karijeru izdići iz prosjeka...

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:10