StoryEditor
napad na blizance

New York: Džaferović se poklonio žrtvama terorista koji su ubijali i po središnjoj Bosni

Piše Fena/desk  /  13.05.2022., 07:47h
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio je Memorijalni centar 9/11 u New Yorku, položio cvijeće i odao poštovanje žrtvama terorističkog napada na Tornjeve "blizance".

Izjavio je da teroristički napad koji je izvršen 11. rujna 2001. predstavlja jedan od najvećih zločina u novijoj povijesti i tragediju koja je zapanjila cijeli svijet.

- Nikada nećemo zaboraviti žrtve ovog napada i uvijek ćemo ih se sjećati, odajući im dužni pijetet. S ovog mjesta danas želim iskazati iskrenu sućut njihovim obiteljima i prijateljskom američkom narodu - rekao je Džaferović.

Dodao je da je obilazeći spomen-obilježje i muzej 9/11 saznao da se više od dva desetljeća poslije još identificiraju posmrtni ostaci brojnih žrtava, što ukazuje na razmjere tog zločina.

- Sjećanje na 11. rujna opominje nas na nužnost borbe protiv zla i pošasti terorizma koja predstavlja prijetnju cijelom čovječanstvu - poručio je Džaferović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, u napadu na njujorške blizance sudjelovali su pripadnici odreda El Mudžahid, izvršitelji stravičnih zločina dominantno u središnjoj Bosni.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:16