StoryEditor
Izraelski premijer

Netanyahu: "Izrael će nastaviti pritisak do potpune pobjede"

Piše desk  /  12.02.2024., 11:12h

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je danas da Izrael neće propustiti nijednu priliku da oslobodi još talaca iz Gaze, naglasivši da je vojni pritisak do "potpune pobjede" nad Hamasom potreban za ispunjavanje tog cilja. To je priopćenje objavljeno nakon što su izraelske posebne snage oslobodile dvoje talaca u operaciji u Rafahu, gradu u Pojasu Gaze blizu granice s Egiptom.

"Samo nastavak vojnog pritiska, do potpune pobjede, rezultirat će oslobađanjem svih naših talaca. Nećemo propustiti nijednu priliku da ih vratimo kući", rekao je Benjamin Netanyahu u izjavi. "Pozdravljam naše hrabre vojnike u odvažnoj akciji koja je dovela do njihovog oslobađanja", dodao je.

Posljednjih mjeseci Rafah je postao grad u koji se smjestila većina palestinskih izbjeglica koji su ostali bez domova nakon izraelskog bombardiranja sjevernog dijela Pojasa Gaze te se u njemu prema procjeni Ujedinjenih naroda trenutačno nalazi 1.4 milijuna ljudi.

Izrael je ranije objavio da planira ofenzivu na taj grad usprkos protivljenju međunarodne zajednice i humanitarnih organizacija, pa i Sjedinjenih Država kao najvećeg saveznika. No obećao je siguran prolaz za civile. Ministarstvo zdravstva Hamasa objavilo je u ponedjeljak da je u izraelskoj operaciji na Rafah poginulo najmanje 67 Palestinaca.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 00:23