StoryEditor
političari iz RS o komšiću

"Neshvaćen od svojih, neprihvaćen od drugih, jedino zna za mržnju"

Piše desk  /  15.02.2022., 20:38h
Izaslanica SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić izjavila je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u strahu za svoju funkciju i da pospješuje krizu u državi.

Komentarajući današnju Komšićevu čestitku povodom nezavisnosti Kosova, Majkić je za Srnu ocijenila da on to čini u strahu od izmjena Izbornog zakona BiH, jer se više ne bi mogao “lažno predstavljati hrvatskim predstavnikom” kao do sada.

“Ako ne žele da žrtvuju BiH, Bošnjaci će morati žrtvovati Komšića”, poručila je Majkić, prenosi N1.

Dodala je da Komšić za sve svoje postupke, po “pravilu pogrešne”, krivicu traži na srpskoj strani.

Njena kolegica iz stranke Sanja Vulić, inače zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazala je kako je “Željko Komšić pojava, a ne političko biće”.

“Komšić je željan popularnosti – neshvaćen od svojih, neprihvaćen od drugih, jedino zna za mržnju, defetizam i neistinu da širi”, poručila je Vuliće reagirajući na čestitku predsjedatelja Predsjedništva BiH na nezavisnost Kosova.

Podsjećamo, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani.

Također, Komšić je dobio poziv da dođe u posjetu Kosovu, ali, kako je rekao njegov savjetnik u programu N1 Albin Zuhrić, zbog ranijih obaveza neće ići.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 14:52