StoryEditor

"Ne komentiramo Mektićeve zlonamjerne, neutemeljene i politikantske konstrukcije"

Piše D  /  14.03.2019., 04:03h

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je bh. medijima da su diplomate iz Republike Hrvatske zajedno s hrvatskim obavještajcima pokušavali vrbovati selefije da prenose oružje u bosanske mesdžide kako bi pokušali diskreditirati državu BiH. Odnosno, kako bi se predstavile kao točne tvrdnje predsjednice Republike Hrvatske o BiH kao "leglu terorizma".

Tim povodom poral je od predsjednice Hrvatske tražili odgovore na pitanja jesu li te aktivnosti sprovođene po nalogu predsjednice Republike Hrvatske, jeli predsjednica bila upoznata o spornom djelovanju konzula Ivana Bandića te kako bi ocijenila takvo postupanje da je slučaj obrnut, odnosno da su sporne aktivnost sprovodile bh. diplomate i obavještajci: kao prijateljski ili neprijateljski čin susjedne zemlje.

Iz Ureda Kolinde Grabar-Kitarović odgovoreno je: "Nastavno na vaš upit, a prema uputi glasnogovornice Ureda predsjednice Republike Hrvatske, obavještavamo vas kako Ured predsjednice Republike Hrvatske nema namjeru komentirati zlonamjerne, potpuno neutemeljene i politikantske konstrukcije".

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 06:02