StoryEditor

Nastavljeni sukobi: Izrael izveo najveći napad na Gazu

Piše D  /  18.05.2021., 11:05h

Izraelska vojska nakon napada tvrdi kako su gađali domove čelnika Hamasa, javlja BBC

U napadu oštećene su glavne ceste kao i dalekovodi.

Iz Hamasovo ministarstvo zdravstva, kažu kako je u tjedan dana ubijeno 200 ljudi u izraelskim napadima te navode kako je među mrtvina 59 djece i 35 žena dok je 1305 osoba ozlijeđeno.

Izraelska vojska tvrdi da su u Gazi ubili više od 130 terorista hamasa. Iz Izraela poručuju kako napadima Gazu još nisu gotovi, cilj im je u raspoloživom vremenu uništiti što više Hamasove infrastrukture te ubiti što više Hamasovih članova. U Izraelu trenutno je ubijeno desetero ljudi, od čega je dvoje djece i jedan vojnik.

Bolnice u Gazi, teritoriji koja se nalazi pod izraelskom blokadom skoro 15 godina, pretrpane su kovid pacijentima. Problem se pojavljuje jer je u jednom od napada uništen i laboratorij za testiranje na COVID-19.

U napadu je oštećen i objekt Crvenog križa.

Prema pisanju medija, postotak pozitivnih na koronavirus jedan je od najvećih u svijetu, čak 28 posto.

U međuvremenu, svjetske sile nastoje uspostaviti primirje.

Glasnogovornik izraelske vojske, brigadni general Hidai Zilberman je kazao da se nastavlja operacija u Gazi prema popisu ciljeva u sljedeća 24 sata.

"Izraelske obrambene snage (IDF) za sada ništa ne govore o prekidu vatre. Mi smo usredotočeni na vatreno djelovanje", rekao je Zikberman.

Stanovnici Gaze tvrde da je tijekom noći izvedeno 60 izraelskih napada, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:42