StoryEditor
lokalni izbori u bih

Naša stranka za zajednički nastup Trojke na predstojećim izborima

Piše fena  /  06.02.2024., 10:33h

Predsjedništvo Naše stranke (NS) zaključilo je na sjednici jučer da unutar koalicije Trojka prioritetno treba dogovoriti zajednički nastup na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini i zajedničkim kandidatima za načelnike.

- Nakon razgovora na razini Trojke, u Našoj stranci ostajemo privrženi ideji zajedničkog političkog djelovanja sa SDP-om i NiP-om. Unatoč ideološkoj raznolikosti članica ove koalicije, uvidjeli smo viši interes koji nas uslovljava da nam te razlike ne budu prepreka, a taj interes je prije svega ubrzani put Bosne i Hercegovine kao Europskoj uniji i u konačnici, bolji život građana. Zbog toga smo opredijeljeni da prioritetno postignemo dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike - priopćila je Naša stranka.

U Kantonu Sarajevo, političko zajedništvo je po mišljenju ove stranke dalo vrlo opipljive rezultate kad je riječ o poboljšanju kvalitete života građana.

- Vidljivo je to po mnogo čemu, od naknada porodiljama, preko kulturnih događaja od kojih su mnoga besplatna i događaju se na ulici, pa do velikih infrastrukturnih projekata kakav je potpuna rekonstrukcija gradskog prometa. Na federalnom nivou smo u vlasti od prošle godine i progres je sve vidljiviji. Posebno se to vidi na ovogodišnjem budžetu koji je rekordan i iznosi 7,4 milijarde KM. Došlo je do povećanja mirovina, značajno su povećana sredstva za liječenje teško oboljelih, za putnu infrastrukturu izdvojeno je 165, a za poticaje u poljoprivredi 175 milijuna KM - navedeno je također u priopćenju.

Prema daljnjim navodima Naše stranke, na državnom nivou je Trojka također motor progresa i svega što je urađeno na ispunjavanju prioriteta za pristup Europskoj uniji.

- Duboko smo ubijeđeni da građani vide u nama istinsku alternativu dosadašnjem načinu vođenja vlasti i snagu neophodnu za promjene samo ako smo zajedno. Samo zajedno možemo svaki uspjeh koji smo postigli izvesti diljem BiH, ali i listu tih uspjeha proširiti - poručili su iz Naše stranke.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:45