10.07.2022., Split - Zoran Djogas i Vice Mihanovic u drustvu kolega dali izjave za medije i cestitali Ivici Puljku na pobjedi. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
ostavka vice mihanovića

Nakon poraza u Splitu, prve ostavke u HDZ-u

Piše desk  /  11.07.2022., 16:57h

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a, podnio je ostavku nakon jučerašnjeg debakla HDZ-ova kandidata Zorana Đogaša na izborima za gradonačelnika Splita. Mihanović je to potvrdio Indexu.

Mihanović se danas, naime, čuo s premijerom i šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Na upit što mu je Plenković rekao, Mihanović je odgovorio: "Ništa, gledali smo se na videopozivu, pogledi su govorili."

Mihanović nam je poslao i tekst ostavke, koji objavljujemo u cijelosti.

Objavljujemo tekst ostavke

"Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora u Splitu, odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split. O tome sam danas razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Zahvalan sam stranačkim kolegama na povjerenju koje su mi ukazali i suradnji koju smo ostvarili", stoji u tekstu Mihanovićeve ostavke.

"Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unaprjeđenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam. Budućem vodstvu splitskog HDZ-a želim puno uspjeha", napisao je Mihanović u tekstu ostavke.

"Izbori su bili nepotrebni"

"Zahvaljujem na angažmanu Zoranu Đogašu koji se odvažio kandidirati na izvanrednim izborima u Splitu, kao nestranački kandidat HDZ-a. Napominjem da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu, a izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore je u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima", napisao je Mihanović te čestitao svima koji su izabrani u Gradsko vijeće, baš kao i izabranom gradonačelniku Ivici Puljku.

Pad Vice Mihanovića krenuo Indexovim otkrićem

Pad Vice Mihanovića krenuo je kada je Index otkrio da je plagirao doktorat na osječkom Ekonomskom fakultetu. 

Index je polovicom ožujka objavio tekst o njegovoj disertaciji u kojem smo dokazali da je u većem broju preuzimao tuđe rečenice i čitave pasuse, bez oznake citata i navođenja izvora što se prema Uputama za pisanje seminarskih, završnih, diplomskih radova i doktorske disertacije, donesenim na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, četiri godine prije njegova doktorata, smatra plagiranjem. Osječko je sveučilište potom formiralo peteročlano povjerenstvo čija je zadaća bila znanstvena procjena Mihanovićeva rada, no ono se vrlo brzo raspalo.

Mihanović je toga prvo izgubio jedne lokalne izbore od Ivice Puljka, a sada je izgubio i druge kada je kandidata HDZ-a Zorana Đogaša Puljak premoćno pobijedio i ponovno postao gradonačelnik.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 21:19