StoryEditor

Nakon poplava prijete klizišta i nove velike oborine

Piše D  /  17.03.2018., 09:03h

Prijete klizišta

Prema riječima Saida Mujića, šefa Civilne zaštite Cazina, jedna elementarna nepogoda za sobom donosi drugu, ili više njih, pa tako građanima nakon obilnih snježnih oborina, a potom i poplava, ovaj put prijete klizišta. Neka su već prijavljena, prenosi Večernji.ba

- U posljednja dva dana imamo tri prijave novih klizišta i reaktiviranje jednog starog klizišta. Na jednom od tih klizišta imamo ugrožena dva stambena objekta, a ugroženi su u toj mjeri da smo preporučili ukućanima da pronađu alternativno rješenje za smještaj dok se vidi kako rješavati taj problem - rekao je Mujić. O

sim Cazina, i na području mjesne zajednice Jasikovac, na teritoriju općine Teočak, proglašeno je stanje elementarne nepogode zbog klizišta - potvrdio je Feni pomoćnik načelnika općine Teočak za gospodarstvo, financije, prostorno uređenje i civilnu zaštitu Amir Šabačkić.

Prema riječima Šabačkića, ugroženo je 16 kuća i nekoliko pomoćnih objekata, stručnjaci su bili terenu, rade se bušotine kako bi se utvrdilo stanje. I na glavnom toku rijeke Neretve očekuje se značajnije povećanje vodostaja.

Očekivani vrh vodenog vala očekuje se sa 17. na 18. ožujka, a trenutačni protok vode kroz hidroelektrane Mostar ne ugrožava stambene objekte i stanovništvo na području Mostara, priopćeno je iz Grada Mostara.

Što nas očekuje?

Danas, očekivana količina oborina na jugozapadu BiH bit će od 20 do 50, na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine lokalno od 60 do 80 litara po četvornom metru, a u ostatku zemlje od 2 do 10, na istoku Bosne od 15 do 25 litara. Jutarnje temperature biti će od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 12 do 18 stupnjeva.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 16:31