StoryEditor

Načelnik Dobretića obilježio #SejdoDay: Komšić nametnut bošnjačkima glasovima

Piše D  /  07.01.2019., 12:01h

Ivo Čakarić, načelnik općine Dobretići u Središnjoj Bosni danas je na svom facebook profilu objavio kako Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, u tu općinu nije dobrodošao. Čakarić je, kako je naveo, nošenjem majice "Sejdo Komsic" obilježio tri mjeseca od kako je Željko Komšić bošnjačkim glasovima nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

"Budući da se danas navršavaju tri mjeseca od kako je bošnjačkim glasovima Željko Komšić nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH odlučio sam sam ovaj, 7. siječnja, simbolično obilježiti nošenjem ove majice ‘Persona non grata‘", naveo je. 

Čakarić je, također, napisao i kako su  kako su Hrvati općine Dobretići i  Županiji Središnja Bosna svoje glasove dali Draganu Čoviću, kandidatu HNS-a BiH sa 96,5% kao uostalom, s preko 80 posto izborne volje i u drugim općinama naše Županije. 

"Međutim, #ŽeljkoKomšić Hrvatima u BiH je po treći put nametnut i ovom prigodom pozivam sve da javno poruče kako #SejdoKomsic nije naš predsjednik i da nema ni legitimitet hrvatskog naroda u BiH kao ni legalitet", naveo je. 

Inače, danas su se navršila tri mjeseca od kako je 7. listopada 2018. godine Željko Komšić bošnjačkim glasovima, po treći put, nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ubrzo nakon što je postao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Željko Komšić je u javnostima označen kao Sejdo Bajramović, pa je tako u BiH nastao i pokret #SejdoKomsic u znak otpora hrvatskog naroda u BiH prema gaženju njihovih ustavom zajamčenih prava. 

Aktivisti pokreta #SejdoKomsic, prema najavamau medijima, svaki 7. u mjesecu obilježavaju na prigodan i simboličan način, pa su tako u brojnim gradovima diljem BiH osvanuli plakati i različite političke poruke kako Željko Komšić predstavlja simbol institucionalnog, zakonskog i političkog nasilja nad Hrvatima u BiH. 

G. L. / Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:48