StoryEditor

Na Cipru uhićen serijski ubojica, priznao ubojstvo pet žena i dvije djevojčice

Piše D  /  27.04.2019., 10:04h

Skoro sve žrtve bile azijskog podrijetla

Sve osim jedne žrtve bile su azijskog porijekla. Među njima su dvije Filipinke čija su tijela pronađena u napuštenom rudniku, prenosi Index.hr

Policija je već ranije potvrdila kako je osumnjičeni priznao da je ubio 38-godišnju Marry Rose Tiburcio i 28-godišnju Arian Palanas Lozano.

Policija je pretražila poplavljeni rudnik u potrazi za nestalom 6-godišnjom Sierrom, kćerkom ubijene Tiburcio. Nakon ispitivanja osumnjičenika istražitelji sada smatraju da je djevojčica jedna od sedam žrtava.

Istraga se proširila prošlog četvrtka s dvostrukog ubojstva na trostruko nakon što je policija tijekom saslušanja obavijestila suca da imaju dokaze da je osumnjičeni povezan s Filipinkom koja je nestala prije 16 mjeseci. Svjedok je rekao istražiteljima kako je umirovljeni vojni kapetan imao fotografije privremene dozvole za boravak 31-godišnje Maricar Valtez Arquiole koja je nestala u prosincu 2017. godine.

Osumnjičeni u početku negirao optužbe za ubojstvo

Osumnjičeni je u početku negirao optužbe za ubojstvo Arquiole, no nakon saslušanja promijenio je iskaz te priznao ubojstvo. S obzirom na to da još uvijek nije optužen, njegovo ime nije objavljeno.

Tijekom ispitivanja ovog četvrtka osumnjičeni je priznao još tri ubojstva. Jedno od njih je ubojstvo žene indijskog ili nepalskog podrijetla. Rekao je da je njeno tijelo bacio u udaljenom vojnom poligonu za strijeljanje i policajci su ga pronašli.

Osumnjičeni je priznao ubojstvo jedne Rumunjke i njene kćeri.

Istražitelji nastavljaju istragu i ispitivanje kako bi utvrdili je li rekao cijelu istinu te traži dokaze je li ubio i više ljudi.

Na Cipar dolaze stručnjaci iz Velike Britanije kako bi pomogli lokalnoj policji

Policija je izjavila kako na Cipar dolazi pet stručnjaka iz Velike Britanije - istražitelji koji se bave višestrukim ubojstvima i klinički psihijatar, kako bi pomogli u istrazi.

Aktivisti kritiziraju rad policije

Aktivisti koji pružaju podršku imigrantima na Cipru kritizirali su rad policije te ih optužili da nisu dovoljno tražili žene pronađene u rudniku, čiji je nestanak prijavljen prije skoro godinu dana.

Glasnogovornik policije Andreas Angelides izjavio je za televiziju kako su vlasti prošle godine odbile prijedlog policije da donese zakon koji bi ih ovlastio da imaju pristup osobnim podacima osoba koje nestanu.

Još uvijek se traži nestala djevojčica

Šef vatrogasnih postrojbi Marcos Trangolas izjavio je kako su ronioci završili pretragu rudnika u petak te da su premjestili potragu za nestalom djevojčicom u rezervoar koji se nalazi osam kilometara dalje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:24