StoryEditor

Muriz Memić: Molim ravnatelja OSA-e da se ne petlja u slučaj ubojstva Dženana

Piše D  /  27.06.2021., 11:06h

Iako je u javnosti često isticao da zna tko je ubio njegovog sina Dženana te da se i susretao s tom osobom, Muriz Memić je naglasio da mu je to uvijek najteže pitanje.

“Mnogi su me pitali zašto javno ne kažem o kome je riječ. Uvijek sam navodio da je to na Sudu i Tužiteljstvu, da to ja ne trebam raditi. Međutim, evo sada kažem da ću na kraju ja to uraditi i otkriti ime ako država to ne učini. Međutim, evo, pokrenuta je istraga za organizirani kriminal, ubojice će doći same po sebi na red. Ali tko je nalogodavac, to će biti najvažnije pitanje. Ubojice ne mogu pobjeći, evo ja to narodu obećavam. Znam tko je nalogodavac, ali nam trebaju čvrsti dokazi i vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti pribaviti”, naglasio je Muriz Memić za televiziju N1.

U nekim od svojih medijskih istupa Muriz je naveo da postoje moćnici, opasni tipovi koji zataškavaju istragu ubojstva Dženana te prozvao Osmana Mehmedagića, direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (OSA) i zamolio ga da se ne petlja u slučaj.

“Imam saznanja da on to radi i opet bih ga zamolio da se ne petlja. Ako nije htio pomoći od početka, neka ne otežava. On je u toj službi da može uraditi što hoće. On nas prisluškuje i doslovno može uraditi to, toliko je moćan. Do mene dolaze svakakve informacije, ali toliko su moćni da im ja još uvijek ne mogu ništa”, naveo je.

Tužiteljstvo BiH je zatražilo od Suda BiH produženje pritvora Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu za 25 dana. Odvjetnik Ifet Feraget je taj zahtjev komentirao navodeći da to inače nije praksa.

“To nije uobičajeno, rijetkost je, ali to pokazuje s kolikom preciznošću postupaju tužitelji i bez ikakve namjere da na bilo koji način naruše ljudska prava ljudi koji su u pritvoru. Javnost treba zvati da pritvor uvijek mora biti sveden na najkraće moguće vrijeme. Zakon je propisao dužinu trajanja pritvora ovisno o težini kaznenog djela. Moram reći da je ovaj postupak možda primjer postupanja Suda BiH bez obzira na to što se na taj način vrši određeni pritisak na Tužiteljstvo. Sud BiH je poznat kao sud koji tako lako ne određuje pritvor, čak i u predmetima ratnih zločina”, pojasnio je Feraget.

Istaknuo je da je navedeno da će optužnica protiv osoba koje su sada u pritvoru biti podnesena za najmanje 20-ak dana kako bi se ostavilo vremena sudu da potvrdi tu optužnicu.

“Ako je potvrdi, nakon toga nastupa potpuno drugačiji režim za pritvor i zbog toga se i Sud i Tužiteljstvo uklapaju u zakonske rokove kako pritvor ne bi trajao duže nego treba”, dodao je

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 06:18