StoryEditor

MUP HNŽ se oglasio o nasilnom rastjeravanju Mostaraca: Narušavali su javni red i mir

Piše D  /  03.09.2019., 04:09h

Video snimka koja je objavljena u pojedinim elektronskim medijima izazvala je veliko zanimanje i reakcije javnosti. Radi istinitog informiranja javnosti, ističemo sljedeće.

Dana 25.08.2019. godine, oko 04:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava JRM galamom i vikom.

Temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenirali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane se s narušavanjem javnog reda i mira.

Nakon što su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenje i zahtjev policije, te su galamom i vikom nastavili narušavati JRM, dobacivati i omalovažavati policijske službenike, policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog.

Tijela Uprave policije MUP-a HNŽ sprovest će unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih  ovlasti poduzet će se stegovne mjere propisane zakonom, stoji u priopćenju iz MUP-a HNŽ.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:19