StoryEditor
podignuta optužnica

Mostarski poduzetnik optužen za utaju gotovo 110 tisuća KM poreza, predložena zapljena imovine

Piše FENA  /  25.08.2022., 13:35h

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Matka Golemca, rođenog 1980. godine u Mostaru, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Optuženi se tereti da je, u periodu od prosinca 2019. godine pa do polovine lipnja 2020. godine, radeći u svojstvu direktora i odgovorne osobe za zastupanje pravne osobe "Dvor" d.o.o. Mostar, ne pružajući zahtijevane podatke, odnosno pružajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i drugim činjenicama od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obveza, izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 109.081 KM, za koliko je oštetio proračun BiH.

Optužnicom je predloženo izricanje mjere oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom u navedenom iznosu.

Optuženi se tereti da je izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obveza, čime je počinio kazneno djelo porezne utaje ili prijevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:00