StoryEditor

Mostar Move Week: Edukativno predavanje o štetnosti ekrana i važnosti kretanja

Piše desk  /  22.05.2024., 13:43h

Edukativno predavanje o štetnosti ekrana i važnosti kretanja kod djece i mladih održat će se u ponedjeljak, 27. svibnja, s početkom u 19 sati u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepan Kosača, u sklopu Mostar Move Weeka.

Ove dvije teme kao svakodnevnu stvarnost u kojoj djeca i mladi provode sve više slobodnog vremena pasivno, i to najčešće ispred ekrana, prepoznale su Udruge "Zdrav život – KINEZIS", Laboratorij sreće, Udruga za Down sindrom Mostar i ustanova Dječji vrtići Mostar.

Kako navedeno utječe na psihofizički razvoj djece, što roditelji mogu učiniti, jesu li ekrani uistinu štetni, kao i zašto je važno kretati se, govorit će predavači pedijatar - endokrinolog i dijabetologprim dr. Željka Bilinovac, kineziolog prof. dr. sc. Franjo Lovrić i spec. kliničke psihologije Ivana Granić Galić.

Ova aktivnost realizira se u sklopu projekta "PokreniMO Trimušu", zahvaljujući  projektu "Mostar – Prostori koji pokreću", a koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, udruga NEŠTO VIŠE, Agencija lokalne demokratije Mostar i OKC Abrašević.

Dnevnik.ba

22. lipanj 2024 10:42