StoryEditor

Monstrum iz Zavidovića: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!

Piše D  /  18.12.2018., 04:12h

Muhamed Fazlić usred dana ubio susjedu Džulaferu Mujkić .

Kantonalni sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (21) iz Zavidovića, koji je u petak, usred dana, ubio komšinicu Džulaferu Mujkić (77), potvrdila je Mirna Poljac, portparol Tužiteljstva.

- Prijedlog je upućen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati  postupak utjecajući na svjedoke, jer postoji bojazan da će ponoviti kazneno djelo i jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – pojašnjava Poljac.

Nesretna starica pronađena je u svom stanu sa više ubodnih rana, a prema neslužbenim informacijama i tvrdnjama mještana Zavidovića, Fazlić je staricu nožem izbo i u predjelu vrata, zbog čega se sumnja da je, navodno, i zaklana.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti okrutnog ubojstva, tužitelj koji rukovodi ovim slučajem naredio je obdukciju, kojom će biti utvrđene okolnosti pod kojima je nastupila smrt.
Tužiteljstvo ZDK još nije dobilo nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine – dodaje Poljac.

Posebno je šokantno što se povodom ovog slučaja na Facebooku oglasila i Senada Starčević, kćerka ubijene Džulafere.
Dabogda mu se ruke osušile. Što mu je moja mama kriva? Ubiti ženu za 95 maraka? – napisala je Starčević.

Kako saznaje „Dnevni avaz“ od izvora bliskog istrazi, Fazlić, koji je duševni bolesnik, ostavio je bez teksta inspektore koji su ga saslušali nedugo nakon ubojstva.

- Meni je nešto reklo da je moram ubiti. Jednostavno, tako mi je došlo – rekao je Fazlić inspektorima, zbog čega je izuzeta mogućnost da je motiv za ubojstvo novac, odnosno da se radi o razbojništvu sa smrtnom posljedicom.

Tijelo nesretne starice u stanu je pronašao njen susjed. Zenička policija je za svega nekoliko sati uspješno rasvijetlila ovo ubojstvo, pronašla Fazlića, uhitila ga, te pretresla kuću u kojoj je živio sve kako bi se pronašli dokazi koji će poslužiti u daljnoj istrazi. Osim toga, saslušani su i brojni svjedoci, prenosi Avaz.ba.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 20:31