StoryEditor
parlamentarac Hezbolaha

Mohammed Raad otkrio koliko je novca potrebno za "uništenje Izraela"

Piše desk  /  18.04.2022., 08:23h
Raad je također rekao da je 900 milijardi dolara potrošeno na uništenje Jemena tijekom građanskog rata koji se odvija, prenosi Jerusalem post.

Mohammed Raad, šef parlamentarnog bloka Hezbolaha u libanskom parlamentu, izjavio je u subotu da će biti potrebno "samo devet milijardi dolara da se uništi država Izrael".

Devet milijardi dolara

- Otporu treba samo devet milijardi dolara i neće ostati ništa što se zove Izrael u regiji - rekao je Raad, koji se prethodno sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, prema vijestima koje prenosi libanski MTV.

Raad je također rekao da je 900 milijardi dolara potrošeno na uništenje Jemena tijekom građanskog rata koji se odvija, prenosi Jerusalem post.

Francuska je zabranila Hezbolahovo vojno krilo, ali i dalje odbija označiti Hezbolah terorističkom organizacijom. U međuvremenu, SAD, Arapska liga, Njemačka, Japan, Kanada, Austrija, Velika Britanija i dodatno europske i latinoameričke zemlje svrstavaju cijelu Hezbolahovu organizaciju kao strani teroristički pokret.

"Imamo pravo braniti naše postojanje"

- Ono što je dovelo do bankrota Libanonaca i gurnulo ih u najnoviju ekonomsku i financijsku krizu je američka dominacija, koja je željela uništiti otpor, a nije uspjela - rekao je Raad početkom travnja, prema libanskoj novinskoj stranici Naharnet.

- Neki ljudi kažu da oni koji ne komuniciraju s Amerikancima nisu dostojni živjeti u ovoj zemlji, ali mi nećemo komunicirati niti razgovarati s Amerikancima, i imamo pravo braniti naše postojanje od onih koji joj prijete - rekao je Raad.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 03:50