StoryEditor
najava

MOFF: Masterclass radionice ‘Gluma pred kamerom‘ 12. i 13. studenoga

Piše fena  /  08.11.2022., 18:25h

U sklopu 16. Mostar film festivala – festivala filmske glume bit će održane masterclass radionice pod nazivom "Gluma pred kamerom" u subotu, 12. i nedjelju, 13. studenoga u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače s početkom u 11 sati.

Voditelji radionice su Dejan Aćimović, redoviti član EFA-e (European film academy) i višestruko nagrađivani glumac, redatelj i producent te Branko Janković, srpski kazališni, filmski i TV glumac koji je poznat po ulogama u filmovima Turneja i Vojna akademija, dok ove godine na 16. MOFF-u gostuje s dva naslova, Divljaci i Olga, priopćili su organizatori.

Voditeljima će se pridružiti i Nives Ivanković, istaknuta hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica. Široj je javnosti najpoznatija po TV ulogama u serijama kao što su “Nad lipom”, “Lud zbunjen normalan”, “Balcan com”, “Villa Maria”, “Bibin svijet”, “Jel' me netko tražio”. Također je svoj rad obilježila u antologijskom filmu “Ta divna splitska noć”, te u filmovima poput “Vjerujem u anđele” i “U Agoniji!”, a u kazalištu je zabilježila kontinuirani rad u ulozi Jovane u predstavi “Suze i Smij staroga Splita”, Anett u “Bogu masakra”, Gospa Izabeta u “Decameronu”, te mnogim drugim.

"Kao rastući festival s ciljem promocije regionalne filmske umjetnosti s naznakom na filmsku glumu, želimo doprinijeti što boljem razvitku i afirmaciji mladih autora u svijetu filmske industrije. Akademijama su povjerene sve pedagoške i odgojne metode, kako bi kontinuirano pružale umjetničkoj sceni i zajednici potpuno educirane mlade autore i glumce, koji će uspješno i u najboljem svjetlu predstavljati sredinu iz koje dolaze", poručili su organizatori festivala.

Istaknuli su kako su masterclass radionice jedan od najspecifičnijih programa na festivalu, koji je zamišljen kao radionica u kojoj bi respektabilni glumci iz regije, čiji su filmovi u natjecateljskom programu festivala, te uvaženi filmski profesionalci, radili u grupama s odabranim studentima glume.

Predavači će ove godine sa studentima akademija iz regije razgovarati o režiji, produkciji i glumi ispred kamera, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane koji na ovaj način žele biti dio sedme umjetnosti.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:13