StoryEditor

Mladi srpski redatelj tragično preminuo u Rovinju

Piše D  /  17.06.2020., 10:06h

Jedan od najboljih redatelja mlađe generacije u Srbiji tragično je okončao život u Rovinju, saznaje portal Nova.rs. Ovih je dana trebao raditi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih.

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima širom regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju“, navodi se u priopćenju obitelji i prijatelja redatelja koje prenosi RTS.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine. 2013. godine završio je FDU u Beogradu. Već je na trećoj godini studija započeo svoju redateljsku karijeru predstavom Pokojnik. Za ispitnu predstavu dobio je nagradu Hugo Klajn te se predstava uskoro počela redovno igrati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Iako je imao tek 33 godine, iza sebe je ostavio velika djela.

Režirao je “Carstvo mraka” Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Hajnriha fon Klajsta (Jugoslovensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Žuana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište "Gavela).

ZKM je večeras odgodio predstavu "Eichmann u Jeruzalemu” zbog, kako su napisali, smrti dragog prijatelja i kolege. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:13