StoryEditor

Mlada Indijka zapaljena na putu ka sudnici

Piše D  /  05.12.2019., 11:12h

U kritičnom je stanju i u bolnici gdje se liječi od teških opeklina.

Petorica muškaraca, uključujući dva njezina navodna silovatelja, uhićeni su pod sumnjom da su je zapalili.

Žena je bila na putu do željezničke stanice kada ju je skupina muškaraca napala i odvukla do obližnjeg polja, gdje su je zapalili, navode lokalni mediji.

Incident se dogodio u okrugu Unnao, koji se nedavno spominjao nakon još jednog slučaja silovanja.

Policija je u srpnju otvorila istragu o ubojstvu protiv zastupnika vladajuće stranke, nakon što je žena koja ga je optužila za silovanje teško ozlijeđena u automobilskoj nesreći.

Dvije njene tetke su ubijene, a njen odvjetnik je ozlijeđen.

Ovaj posljednji incident izazvao je bijes širom Indije, koja je još uvijek šokirana slučajem ubojstva i silovanja, a koja je punila naslove novina prije nešto manje od sedam dana.

27-godišnja veterinarka u gradu Hyderabad na jugu silovana je i zapaljena 27. studenog. Prosvjedi su održani širom zemlje nakon što su prošlog tjedna nakon nestanka pronađeni ugljeni ostaci žrtve.

Silovanje i seksualno nasilje nad ženama su u Indiji u središtu pažnje nakon grupnog silovanja i ubojstva mlade žene u autobusu u glavnom gradu Delhiju u prosincu 2012. Ali ni dalje nema naznaka da su zločini nad ženama u opadanju.

Prema najnovijim podacima vlade, policija je u Indiji u 2017. godini registrirala 33.658 slučajeva silovanja - što je u prosjeku 92 silovanja svaki dan.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:35