StoryEditor

Mislav Kolakušić: "Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu"

Piše desk  /  02.05.2024., 15:29h

Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.

Tvrdi da neusporedivo više može doprinijeti u borbi i razotkrivanju globalizma kao zastupnik u Europskom parlamentu nego kao zastupnik u Hrvatskom saboru.

Prenosimo njegovu objavu u cijelosti:

“Poštovani građani, dragi prijatelji, pred nama su izbori na kojima se na najvišoj razini vodi borba protiv globalizma, protiv suludih ograničenja građanskih prava nas Europljana i zamjene stanovništva što će posljedično dovesti do sloma zapadne civilizacije u sljedećih nekoliko desetaka godina, ukoliko im se ne suprotstavimo.

Proteklih pet godina u Europskom parlamentu zastupam zdravorazumske i suverenističke ideje koje dijeli veliki broj građana Republike Hrvatske. Sjetimo se 2019. i početaka 2020. kada sam jedini u vrijeme početka kovid ludila iznosio javno dostupne činjenice i podatke o koronavirusima, forsiranju nepostojećih cjepiva koja su bila sto posto neučinkovita, ali i iznimno opasna i dovela su do milijuna prijavljenih štetnih posljedica po zdravlje onih koji su ih primili.

Tijekom covid pandemije bio sam jedan od nekolicine zastupnika koji se svim silama borio protiv uvođenja strahovlade nad građanima i bezočne pljačke pri kupovini tzv. cjepiva protiv covida. Moje govore u EU parlamentu protiv štetnih globalističkih politika, ilegalnih migracija i masovne korupcije vidjele su doslovno stotine milijuna ljudi. Obraćao sam se direktno, licem u lice, Ursuli von der Leyen, Macronu, Trudeau, predsjedniku Europskog vijeća i izravno im govorio ono što je istina i ono što stotine tisuća vas zna da je istina. U Hrvatskoj, razumljivo, nisam imao pristup medijima, ali svejedno je stotine tisuća vas pratilo moj rad.

Zašto su svi ti govori i sve te stotine milijuna pregleda bili od izuzetne važnosti? Zato što su izravno doprinijele širenju svijesti o važnosti nacionalnih država, o važnosti da odluke donose građani, a ne korporacije, o važnosti suprotstavljanja skrivenim centrima moći. Svi ti govori koji su se širili diljem Europe i svijeta doprinijeli su činjenici da danas u mnogim zemljama Europske unije suverenističke stranke pobjeđuju globalističke opcije i da gledamo rast suverenističkih opcija. Borba protiv teških posljedica ideološkog globalizma čije posljedice Hrvatska danas osjeća može se dobiti samo na razini Europe. Samo ako u većini država Europske unije na vlasti budu zdravorazumske opcije i Hrvatska će imati šansu izaći iz čeličnog stiska globalističkih poltrona poput Plenkovića.

Zato ću na izborima 9. lipnja 2024. od vas, građana, zatražiti novi mandat u Europskom parlamentu. Nositelj sam liste Prava i Pravde (lista broj 17. na glasačkom listiću). Duboko sam uvjeren da je pozornica Europskog parlamenta u kojem se sukreira ogroman broj zakona po kojima žive i hrvatski građani, danas najvažnije mjesto za širenje suverenističkih ideja na globalnoj razini. Ujedno pozivam i sve birače suverenističkih stranaka u Hrvatskoj, prije svega birače Mosta i Domovinskog pokreta da mi daju svoje povjerenje na ovim izborima jer sam uvjeren da nitko ne može na jednako učinkovit i jasan način zastupati suverenističke ideje i interese građana Hrvatske u Europskom parlamentu od mene.

Pozivam vas da na ovim izborima zanemarite svoju stranačku pripadnost ili barem da razmislite o tome te da ozbiljno odvagnete kakav glas želite imati u Europskom parlamentu. U Europski parlament šaljemo prije svega osobu koja u moru drugih zastupnika treba artikulirati stavove hrvatskih građana. Glas koji se ne čuje i ne vidi, nije u interesu stotina tisuća građana u Hrvatskoj koji žele promjene.

S obzirom na to da prema tumačenju Hrvatskog sabora od 24. travnja 2024. ne mogu staviti u mirovanje svoj mandat, podnijet ću ostavku na svoje mjesto u Hrvatskom saboru, a moje mjesto će preuzeti moj zamjenik, prof. dr. sc. Dražan Dizdar kao član stranke Pravo i Pravda. S obzirom na to da neusporedivo više mogu doprinijeti u borbi i razotkrivanju globalizma kao zastupnik u Europskom parlamentu nego kao zastupnik u Hrvatskom saboru, smatram da sam donio ispravnu odluku.

Protekli izbori u Republici Hrvatskoj su pokazali da suverenistička opcija u Hrvatskoj raste, ali i da bez ujedinjenja suverenista nećemo moći provoditi svoje politike u stvarnost. Priliku za to ujedinjenje imat ćemo, kako stvari stoje, vrlo brzo i nadam se da će ovaj put biti dovoljno mudrosti da to i učinimo.

U sljedećih 30 dana bit ću u kampanji za izbore za Europski parlament te ću tijekom tog razdoblja prezentirati svim građanima koji podržavaju naš pogled na svijet zašto smatram da moramo imati jak, uvjerljiv i glasan glas u Europskom parlamentu i zašto je ta institucija važna za globalno širenje ideja o važnosti nacionalnih država i borbu protiv štetnog globalizma koji ima za cilj uništiti apsolutno sve tradicionalne vrijednosti i obrasce življenja.

Konačna odluka, kao i uvijek, bit će na vama, građanima. Ukoliko ćete to smatrati važnim, i sljedećih pet godina zajedno ćemo se boriti protiv interesa korporacija koje putem svojih političkih pudlica iz godine u godinu pokušavaju pojačati svoj stisak oko vrata stotina milijuna ljudi. Radit ćemo na jačanju suverenističkih ideja u čitavoj Europi, ali i svijetu, a za to uistinu ne postoji bolje mjesto od govornice Europskog parlamenta. Ono što je izgovoreno u Europskom parlamentu odjekuje diljem svijeta, naravno ako imate što reći.”

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 20:38