StoryEditor

Miroslav Škoro potvrdio da bi se mogao kandidirati za predsjednika: "Zašto ne?"

Piše D  /  22.05.2019., 09:05h

Rezultati HRT-ova ispitivanja javnog mnijenja pokazali su da Škoro uživa veliku potporu građana; dobio je 9,4 posto glasova, što ga svrstava na treće mjesto, odmah iza trenutne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića. 

Nakon objave rezultata istraživanja o mogućoj se kandidaturi oglasio i Miroslav Škoro. 

"Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač", komentirao je Škoro za HRT. 

"Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje, onda o tome treba razmisliti ozbiljno", dodao je pjevač.

Hrvatski politički analitičari tu mogućnost shvaćaju prilično ozbiljno. 

"Ja bih vas željela podsjetiti da je riječ o čovjeku koji ima doktorat znanosti, koji ima znanje jezika, što je jako bitno za tu funkciju", kaže Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti.

"Mi moramo u Škorin životopis ugraditi činjenicu da je već bio u politici. I to ne marginalno. Bio je zastupnik", smatra politički analitičar Ivica Relković.

Profesorica Smiljana Leinert Novosel smatra da bi Škoro mogao oteti glasove Kolindi jer je "to zapravo slično biračko tijelo, odnosno biračko tijelo na koje ona računa ako se odluči za drugi mandat". 

"To ne znači da on nema prostora za uzimanje nekog drugog biračkog tijela jer se u Hrvatskoj mnogo toga pomiješalo. Kolinda uzima čak i dio SDP-ovih, Milanović uzima dio HDZ-ovih, zašto ne bi i Škoro uzeo dio centra", dodao je Relković, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:24